مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:

جهاد دانشگاهی البرز الگویی موفق از پیوند دانش، فرهنگ و رسانه است

۲۳ تیر ۱۴۰۴ | ۱۸:۳۴ کد : ۸۶۰۰۴ حوزه ریاست معاونت فرهنگی اخبار مهم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت: جهاددانشگاهی البرز نمونه‌ای موفق از پیوند میان دانش، فرهنگ و رسانه است که توانسته در مسیر پاسخ‌گویی به نیازهای علمی و فرهنگی استان حرکت کند.
جهاد دانشگاهی البرز الگویی موفق از پیوند دانش، فرهنگ و رسانه است

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی البرز، ابراهیم شریفی روز دوشنبه ۲۳ تیرماه در دیدار با مسئولان جهاد دانشگاهی البرز و بازدید از دفاتر خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا با بیان اینکه جهاددانشگاهی به عنوان نهادی برخاسته از بطن انقلاب، طی سال‌های اخیر نقش مهمی در پیشبرد مأموریت‌های علمی و فرهنگی ایفا کرده است، گفت: این نهاد یک مدل موفق از تلفیق بین علم، فرهنگ، آموزش و رسانه است.

وی افزود: جهاددانشگاهی واحد البرز به‌خوبی توانسته همسو با نیازهای بومی حرکت کند و ظرفیت‌های علمی و فرهنگی را به خدمت توسعه استان درآورد. این مجموعه امروز نه‌تنها در عرصه آموزش‌های تخصصی، بلکه در حوزه کارآفرینی، پژوهش‌های کاربردی، ترویج فرهنگ قرآنی و همچنین رسانه، حضوری مؤثر و جریان‌ساز دارد.

این مسئول با تمجید از فعالیت‌های دو خبرگزاری وابسته به جهاددانشگاهی گفت: خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا دو رسانه جریان‌ساز و قابل اعتماد هستند که هم در حوزه اطلاع‌رسانی و هم در شکل‌دهی به گفتمان‌های فرهنگی و اجتماعی استان، نقش‌آفرینی کرده‌اند. این رسانه‌ها با رویکرد حرفه‌ای، تحلیلی و غیروابسته خود توانسته‌اند اعتماد مخاطب را جلب و مرجعیت خبری در استان پیدا کنند.

شریفی با تأکید بر اینکه هم‌افزایی بین نهادهای فرهنگی و علمی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، تصریح کرد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی کامل دارد تا در قالب تفاهم‌نامه‌های مشترک، از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه آموزش، فرهنگ، هنر و رسانه بهره گیرد و پروژه‌های مشترک را تعریف و اجرا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در پایان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به نهادهایی همچون جهاددانشگاهی نیاز داریم؛ نهادهایی که در عین انقلابی بودن، دانش‌پایه، پاسخگو به نیاز جامعه و در مسیر توسعه فرهنگی و علمی کشور هستند.

اقدامات جهاد دانشگاهی البرز در جنگ 12 روزه

غلامرضا اسکندریان رئیس جهاددانشگاهی البرز هم در این دیدار با اشاره به رویکرد جهاددانشگاهی در مواجهه با تجاوز رژیم اشغالگر اسرائیل به خاک ایران ایران اسلامی اظهارکرد: از همان روزهای اول به این جمع‌بندی رسیدیم که یکی از پیامدهای جدی این شرایط، آسیب به سلامت روان جامعه است.

اسکندریان افزود: در همین راستا، طی ۱۲ روز جنگ، ۱۶ محتوای تخصصی فرهنگی و روانشناختی با موضوعاتی چون مواجهه سالم با اخبار، روابط خانوادگی در بحران، مدیریت احساسات و ... تولید و منتشر کردیم

این مسئول توضیح داد: پس از اعلام آتش‌بس نیز باهدف کاهش اضطراب و ایجاد فضا برای برون‌ریزی احساسات مردم  تلاش کردیم و اجرای سه پویش اجتماعی با رویکرد مشارکت مردمی و تولید روایت‌های اصیل از تجربه بحران در دستور کار قرار گرفت.

وی اولین پویش اجراشده را مرتبط با جامعه دانش‌آموزی، کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: در پویشی تحت عنوان «اینا رو نگفته بودم»، از بچه‌ها خواستیم تجربه‌ها و احساساتشان را از روزهای بحرانی به زبان فارسی و انگلیسی بازگو کنند. هدف ما صرفاً تولید محتوا نبود، بلکه به دنبال ثبت و بازنشر روایت‌هایی بودیم که از دل تجربه زیسته کودکان بیرون می‌آید؛ چرا که باور داریم گفت‌وگو درباره احساسات، از مهم‌ترین ابزارها برای کاهش آسیب‌های روانی است.

رئیس جهاددانشگاهی البرز با اشاره به پویش دوم تحت عنوان «آیین ققنوس»، افزود: در گام بعدی با هدف مشارکت‌دادن جامعه دانشجویی و علاقه‌مندان به ادبیات و هنر، این پویش طراحی شد که در آن افراد می‌توانستند احساسات خود نسبت به شرایط جامعه را در قالب شعر، داستان کوتاه، کاریکاتور، نمایشنامه یا آثار گرافیکی بیان کنند. این نوع بیان هنری، نه‌تنها برای خود فرد خاصیت درمانی دارد، بلکه می‌تواند آیینه‌ای برای بازتاب حال عمومی جامعه باشد و در تحلیل‌های اجتماعی و روان‌شناختی مورد استفاده قرار گیرد.

اسکندریان با بیان اینکه پویش سوم با عنوان فراخوان جذب ایده‌های نوآورانه، متخصصان روان‌شناسی و روان‌پزشکی را مخاطب قرار داد، گفت: ما از جامعه هدف خواستیم با تکیه بر دانش علمی خود، راهکارهایی کاربردی و مبتنی بر شواهد برای ارتقای سلامت روان جامعه ارائه دهند و به صراحت اعلام کردیم هر فرد یا گروهی که طرح اجرایی داشته باشد، جهاددانشگاهی آماده حمایت از اجرای آن است.

رئیس جهاددانشگاهی البرز با تأکید بر اینکه اقدامات انجام‌شده حاصل دغدغه‌مندی و تصمیم جمعی درون‌سازمانی بوده است، افزود: ما در این مسیر، منتظر ابلاغ یا دستور هیچ نهادی نبودیم. این فعالیت‌ها نتیجه هم‌فکری و تعهد تیم جهاددانشگاهی البرز بود. اعتقاد داریم در شرایط بحرانی، وظیفه ما فقط تحلیل نیست؛ بلکه باید به‌موقع و با خلاقیت وارد میدان شویم و برای ترمیم آسیب‌های روانی و اجتماعی، برنامه‌های عملیاتی داشته باشیم.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت روایت‌گری و بیان احساسات در عبور از بحران خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی به دنبال گفت‌وگو با جامعه است. ما می‌خواهیم مردم به‌ویژه نوجوانان، جوانان و فعالان اجتماعی از تجربه‌های خود بگویند، اگر این فضا فراهم شود، جامعه می‌تواند سریع‌تر به تعادل روانی بازگردد. در همین راستا نیز آمادگی داریم با همه نهادهای علاقه‌مند، پروژه‌های مشترک طراحی و اجرا کنیم.


نظر شما :