همایش یک روزه ارتقای سطح آموزشی و عملیاتی کارشناسان و مدیران دفاتر تسهیلگری البرز برگزار شد

۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۹:۱۵ کد : ۳۵۸۱۰ معاونت پژوهشی اخبار مهم
مدیر گروه پژوهشی برنامه ریزی توسعه شهری جهاد دانشگاهی البرز گفت: نباید انتظار داشته باشیم مشکلات سکونتگاه‌های غیر رسمی که چند سال از عمر آنها می‌گذرد، یکی دو ساله حل شود.
همایش یک روزه ارتقای سطح آموزشی و عملیاتی کارشناسان و مدیران دفاتر تسهیلگری البرز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، امیررضا فرشچین روز دوشنبه ۲۲ شهریور در نشست آموزشی کارشناسان دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی استان البرز با اشاره به اینکه در مجموع پنج دفتر تسهیلگری در  سطح استان البرز فعالیت دارند، اظهار کرد: با توجه به اینکه جامعه هدف دفاتر تسهیلگری ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی هستند، اغلب این دفاتر در مناطق حاشیه‌ای کلانشهرها راه اندازی شده‌اند.

وی ادامه داد: دفاتر تسهیلگری استان البرز در محلات کلاک، اسلام آباد، حصار، ملک آباد و سهرابیه فعالیت دارند.

وی با اشاره به عمده فعالیت این دفاتر توضیح داد: ارتقای وضعیت و بهبود شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی مهمترین اهداف دفاتر تسهیلگری است.

وی با بیان اینکه سکونتگاه‌های غیر رسمی با مشکلات زیادی مواجه هستند، گفت: غالب ساکنان مناطق حاشیه ای دچار جدایی گزینی اجتماعی هستند که این امر دامنه آسیب پذیری آنها را افزایش داده است.

فرشچین توضیح داد: با توجه به اینکه اغلب ساکنان مناطق حاشیه‌ای در واحدهای مسکونی فاقد مجوز زندگی می‌کنند، خود را از پرداخت مالیات و عوارض معاف می‌دانند.

این مسئول اضافه کرد: با توجه به اینکه این افراد هزینه‌ای برای حفظ و توسعه شهر نمی پردازند، دستگاه‌های خدمات رسان مثل شهرداری هم رغبت چندانی به اراده خدمات به آنها ندارند.

مدیر گروه پژوهشی برنامه ریزی توسعه شهری جهاد دانشگاهی البرز گفت: دفاتر تسهیلگری در حقیقت راه اندازی شده اند تا ارتباط این افراد را با جامعه بهتر و قوی تر کنند.

وی اضافه کرد: بدون شک بخشی از بار تحقق این هدف بر دوش ساکنان این مناطق است و بخشی دیگر هم به نحوه حمایت دستگاه‌های خدمات رسان گره خورده است.

وی اضافه کرد: با توجه به آسیب پذیر بودن ساکنان این مناطق، کارشناسان دفاتر تسهیلگری سعی می‌کنند در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... خدمات مناسبی به آنها ارائه دهند.

فرشچین ادامه داد: علاوه بر این، کارشناسان این دفاتر برای تقویت بنیه اقتصادی ساکنان این محلات تلاش می کنند، افراد دارای مهارت و تخصص را به پیشران‌ها و کسانی که به دنبال راه اندازی کسب وکارهای جدید هستند، ارتباط دهند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از ساکنان این مناطق نسبت به حقوق  شهروندی خود اطلاع کافی ندارند، ابراز کرد: کارشناسان دفاتر تسهیلگری در این حوزه نیز ورود کرده و با آموزش مسائل مختلف سعی دارند این افراد را با حقوق بدیهی خود آشنا کنند.

وی با بیان اینکه دفاتر تسهیلگری راه طولانی ای در پیش دارند، اضافه کرد: بدون شک تداوم فعالیت این دفاتر باعث افزایش اعتماد ساکنان مناطق حاشیه ای به کارکرد آنها می شود و که این امر افزایش بازدهی طرح هایی اجرایی در این مناطق را به دنبال دارد.

مدیر گروه پژوهشی برنامه ریزی توسعه شهری جهاد دانشگاهی البرز ادامه داد:  اینکه اهداف دفاتر تسهیلگری در بازه زمانی کوتاه مدتی ملموس باشد، انتظار بیهوده‌ای است چون اثرات اغلب طرح ها و برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی درطول زمان پدیدار می‌شود.

فرشچین گفت: اقدامات دفاتر تسهیلگری ضربتی و لحظه ای نیست و بر دوام و پیوستگی فعالیت این مراکز تاکید می شود.

وی با تاکید بر اینکه دفاتر تسهیلگری در اصل به دنبال ایجاد تغییرات اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی در بافت سکونتگاه های غیر رسمی هستند، توضیح داد: این تغییرات اغلب به دست ساکنین این مناطق انجام می شود و کارشناسان دفاتر تسهیلگری صرفا در کنار ساکنین قرار دارند و مسیر مشخص شده را هموار می کنند.

وی گفت: بدون شک با کمک دفاتر تسهیلگری ساکنین مناطق حاشیه ای می توانند مشکلات خود در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... را با تسلط بیشتری از میان بردارند.

وی توضیح داد: نباید انتظار داشته باشیم مشکلات سکونتگاه‌های غیر رسمی که چند سال از عمر آنها می‌گذرد، یکی دو ساله حل شود.

مدیر گروه پژوهشی برنامه ریزی توسعه شهری جهاد دانشگاهی البرز با بیان اینکه دفاتر تسهیلگری به دنبال تعامل سازنده با دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف هستند تا بتوانند ارتباط سازنده‌ای بین آنها و ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی برقرار کنند، گفت: مدیران نهادهای مختلف هم باید نگاه خود را به این سکونتگاه‌ها تغییر دهند تا کیفیت و کمیت خدمات رسانی به ساکنان این مناطق بهبود پیدا کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برگزاری برنامه آموزشی کارشناسان دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی استان البرز گفت: این پروژه با هدایت جهاد و از طرف وزارت کشور از سال پیش آغاز شده است.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در قالب تفاهم نامه ای که با وزارت کشور منعقد کرده به عنوان کارفرمای این پروژه با شرکت‌ها و موسساتی که دفاتر تسهیلگری راه اندازی کرده‌اند همکاری دارد.

وی توضیح داد: این همایش یک روزه با هدف ارتقای سطح آموزشی و عملیاتی کارشناسان و مدیران دفاتر تسهیلگری برگزار شده است.

فرشچین ابراز کرد: این همایش در دو بخش صبح و عصر برگزار شد که طی آن مدرسانی به استان البرز دعوت شدند و در طول چند ساعت نسبت به بازگویی کلید واژه‌های مرتبط با فعالیت دفاتر تسهیلگری اقدام کردند.

این مسئول توضیح داد: این نشست دریچه ای برای گفت‌وگوی چندجانبه بین مدیران و کارشناسان دفاتر تسهیلگری و مدرسان مدعو بود و طی آن ابهامات موجود در خصوص ماهیت فعالیت این دفاتر برطرف شد تا از دوباره کاری های احتمالی در خلال فعالیت های این مراکز خودداری شود.

گفتنی است در کلاس‌های آموزشی عصر هم متناسب با تخصص هر کارشناس مباحث آموزشی لازم مطرح شد.

کلیدواژه‌ها: کارشناسان دفاتر فعالیت دفاتر دفاتر تسهیلگری کارشناسان دفاتر تسهیلگری مناطق حاشیه


نظر شما :