تقدیر رئیس مجمع نمایندگان استان البرز از دستاوردهای جهاد دانشگاهی

۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۲:۵۱ کد : ۲۷۵۹۴ حوزه ریاست معاونت پژوهشی اخبار مهم
نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد مولود انقلاب است که با افکار جهادی در حوزه دانشگاهی فعالیت دارد، گفت: ما در کشور موسسات و دانشگاه‌های دیگر را داریم اما مجموعه جهاد دانشگاهی به صورت جهادی و انقلابی با ترکیبی از آموخته‌های دینی کار خود را پیش برده است.
تقدیر رئیس مجمع نمایندگان استان البرز از دستاوردهای جهاد دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان البرز، علیرضا عباسی با حضور در جهاد دانشگاهی استان البرز اظهار کرد: وقتی مسائل و مشکلات کشور را با یک حرکت جهادی حل کنیم به دنیا اثبات می‌کنیم که حاکمیت دینی می‌تواند نقش آفرینی کند.

وی افزود: زمانی برخی می‌خواستند این طور جا بیندازند که دین در یک گوشه باشد و کاری به حکومت نداشته باشد اما تفکری که امام داشتند و مطرح کردند که دین باید جاری و ساری باشد و همین طور هم شد و الان در عرصه‌های مختلف تنه به تنه دنیا در حال حرکت هستیم که یک نمونه آن پژوهشکده رویان و سلول‌های بنیادی است که دنیا هر چقدر تلاش کند نمی‌تواند آن را انکار کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر در بخش هسته‌ای، نظامی، موشکی، هوافضا و... هم پیشرفت کرده‌ایم همه با کار جهادی بوده است چون با عافیت طلبی به جایی نمی‌رسیم.

عباسی با بیان اینکه در نظام دینی باید اعتقادی کار کرد، گفت: متاسفانه برخی جاها به جای رسیدن به متن به حاشیه می‌پردازند در حالی که باید روحیه جهادی را تقویت و در جوانان ایجاد کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: در بحث کشاورزی ما یک عمری است در حال کار کردن هستیم و کشاورزی داریم و در یک سری موضوعات به خودکفایی ظاهری رسیده‌ایم ولی وقتی دقیق می‌شویم می‌بینیم که در آن زمینه وابسته بالفعل هستیم مثلاً در بخش طیور اگر به ما نهاده ندهند صنعت مرغ ما به طور کامل نابود می‌شود یا بخش سبزی و صیفی ما بدون بذر وارداتی تعطیل می‌شود.

عباسی افزود: اوایل انقلاب بخش زیادی از مرغ تولید شده در کشور از لاین داخلی بود اما از همان زمان یک جریان برای از بین بردن لاین داخلی و جایگزین کردن آن با مرغ «راس» انگلیسی شروع شد تا دو سال پیش ۹۵ درصد از مرغ تولیدی ما از همین نوع بود.

وی ادامه داد: در یک دوره زمانی در بخش مرغ با تحریم مواجه شدیم و در داخل به سمت مرغ لاین آرین رفتیم اما از ترس اینکه صنعت مرغ ایران با این کار از دست آنها خارج شود تحریم‌ها را برداشتند. گاهی حتی شده مجانی هم به ما چیزی را می‌دهند تا در بزنگاه از آن استفاده کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: در هر حال الان مجموعه‌هایی تولید مرغ آرین را شروع کرده‌اند و آن ترکیب ۹۵ درصد به پنج درصد اکنون به حدود ۵۰ درصد رسیده است.

وی افزود: ما تاکنون در صنعت بذر هیبرید وارد نشده بودیم اما در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به این موضوع پرداخته شده که من از آن لذت بردم جهاد وارد شده است. ذخایر ژنتیکی یکی از مزیت‌های کشور ما است؛ برخی از گونه‌های گیاهی خاص منطقه ما است که دنیا برای یک ژنوتیپ آن سر و دست می شکند. ما در گندم ۳۰ هزار ژنوتیپ داشتیم اما کوتاهی کرده‌ایم و این ۳۰ هزار به ۱۰ هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه فقط نفت سرمایه نیست و اینها هم سرمایه است و باید این را حفظ کنیم تصریح کرد: بیوبانک جهاد دانشگاهی باید تقویت شود.

نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا، خاطرنشان کرد: با کار جهادی می‌توانیم کشور را به جایی برسانیم که نه تنها خودمان بلکه ۶۰۰ میلیون نفر از جمعیت کشورهای اطراف ما که عمق استراتژیک ما هستند را هم تأمین کنیم. این کشورها در بحث محور مقاومت در آینده نیاز به تکنولوژی، غذا و ... دارند که ما باید فراهم کنیم.

عباسی در پایان بیان کرد: زمانی دعوا  بر سر این بود که به ایران تجهیزاتی داده نشود حتی سیم خاردار که در جنگ مانع فروش آن به ایران می‌شد و سایر تسلیحات که جای خود داشت اما الان مساله آنها این است که ایران به کسی تجهیزات ندهد بحث تحریم فروش تسلیحات توسط ایران مطرح است.

 

فرهنگ خودباوری و استقلال فرهنگی؛ ضرورت جامعه امروز

احمدرضا فیروزی رئیس جهاد دانشگاهی البرز هم در این نشست، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و توانمندی‌های جهاد دانشگاهی البرز گفت: یکی از آسیب‌های جدی که کشور در حوزه اقتصادی با آن مواجه است ضعف باور یا اعتماد جدی نسبت به توانمندی‌های داخل کشور است که در رویکرد برخی کارگزاران وجود دارد.

فیروزی با بیان این که امام خمینی همواره نسبت به خودباوری و استقلال فرهنگی باور و اعتقاد راسخی داشتند، تصریح کرد: علت بسیاری از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، ریشه در ضعف این باورها در ما دارد که شاید نتوانسته‌ایم آن گونه که بایسته و شایسته است این فرهنگ را نهادینه کنیم.

وی با اشاره به اینکه این همه ظرفیت که در کشور وجود دارد می‌تواند ما را نسبت به محصولات دیگر کشورها که به آن وابسته هستیم بی‌نیاز کند، گفت: ظرفیت‌های خوبی در جهاد دانشگاهی هم در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی و هم در حوزه‌های فنی و مهندسی، پزشکی، صنایع و علمی و فناوری‌ها وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر و سرمایه‌گذاری جدی‌تر است.

 


نظر شما :