رییس جهاد دانشگاهی استان البرز تشریح کرد:
گام های علمی و موثر جهاد دانشگاهی برای توسعه استان البرز / روحیهی جهادی مهمترین علت موفقیت جهاد دانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، احمدرضا فیروزی ضمن تبریک فرا رسیدن چهلمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی با اشاره به ویژگیهای بارز این نهاد انقلابی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای برجسته جهاد دانشگاهی داشتن روحیه جهادی کارکنان و تلاش و کوشش آنان در جهت رضای خداوند و خدمت به جامعه است که این روحیه طی چهار دهه اخیر باعث ایجاد شکوفایی در فعالیتهای جهاد شده است.
وی تلاش برای رفع مشکلات کشور را یکی دیگر از ویژگیهای متمایز جهاد دانشگاهی طی چهل سال فعالیت دانست و گفت: با توجه به نوع نگاه و ظرفیت جهاد دانشگاهی برای تولید فناوری، این نهاد می تواند بسیاری از دغدغههای فعلی کشور را برطرف کند واکنون که با تحریمهای غیرانسانی دشمنان روبرو هستیم اگر مسئولین در حوزههای مختلف به ظرفیتهای جهاد دانشگاهی اعتماد کنند مطمئنا پاسخ اعتمادشان را به بهترین شکل دریافت خواهند کرد و این تجربه بارها اتفاق افتاده است.
فیروزی یکی از ویژگیهای جهاد دانشگاهی را برداشتن امور بر زمین مانده برشمرد و تلاش برای جایگاه بخشیدن به مشاغل خانگی را یکی از این مصداقها عنوان کرد و افزود: طرح جامع کسب و کارهای خانگی دهه 80 توسط جهاد دانشگاهی در کرج تدوین شد و به موسسه کار و سپس هیات دولت ارسال شد و در سال 89 به تصویب رسید؛ در سال 97 نیز با تعامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد مرحله اجرایی تازهای شد و در 9 استان به صورت پایلوت اجرا شد و اکنون در کل کشور توسط جهاد دانشگاهی و با همکاری ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال اجراست.
وی به فعالیتهای سازمان تجاری سازی، فناوری و اشتغال دانش آموختگان در استان البرز اشاره کرد و گفت: تاکنون بالغ بر 12 هزار نفر از آموزشهای کارآفرینی و مهارتهای کسب و کار این سازمان در استان بهره مند شدهاند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز به پیگیری و راه اندازی مرکز نوآوری شکوفایی در حوزه گرافیک و بسته بندی صنایع فرهنگی، برگزاری جشنواره پایان نامههای کاربردی و کارفرمایی امیرکبیر برای اولین بار را از جمله برنامههای در دست اجرای این سازمان اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه در جهاد دانشگاهی فاصله بین ایده تا عمل، کوتاه است، افزود: طرحها در حوزههای مختلف در جهاد دانشگاهی به دلیل روحیه جهادی اعضا و انعطافپذیری سازمانی به سرعت عملیاتی و اجرایی میشود.
این مسئول با اشاره به تعامل خوب جهاد دانشگاهی واحد البرز با دستگاههای اجرایی استان گفت: راهاندازی پنج دفتر تسهیلگری محلهمحور در مناطق حاشیهنشین استان با همکاری وزرات کشور و استانداری البرز، برگزاری طرحهای ملی داناب و طرح گسترش سواد آبی با همکاری شرکت آب منطقهای و اداره کل آموزش و پرورش، پنج مورد همکاری مجزا با اداره کل محیط زیست از جمله تولید فیلم در حوزه محیطبانی و آموزش مربیان پیش دبستانی با محوریت زیست محیطی، تدوین سند ارتقای زنان و خانواده با همکاری استانداری البرز، همکاری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای تدوین سند توسعه فعالیتهای قرآنی استانی البرز از جمله فعالیتهای مشترک جهاد دانشگاهی با دستگاههای مختلف در سطح استان البرز بوده است.
فیروزی افزود: راه اندازی دفتر تسهیلگری کسب و کار و استارتاپها و برگزاری جشنواره امیرکبیر با همکاری اتاق بازرگانی و بنیاد ملی نخبگان استان، برگزاری دورههای آموزشی سربازماهر و پیگیری برای راه اندازی مرکز نوآوری شکوفایی با همکاری اداره کل ورزش و جوانان، برگزاری تورهای صنعتی و آموزشهای تخصصی ویژه صاحبان صنایع با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی، انجام طرحهای نظرسنجی با شهرداری کرج و سایر دستگاههای استانی، برگزاری آموزشهای تخصصی ویژه مهندسان با همکاری نظام مهندسی استان، تولیدات رسانهای در حوزه تعاونیهای دانشبنیان با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صدا و سیمای مرکز البرز و مشارکت در پیشبرد کارخانه نوآوری استان از جمله دیگر فعالیتهای جهاد دانشگاهی البرز در تعامل با دستگاههای استانی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین جهاد دانشگاهی واحد البرز در حوزه فرهنگی تعامل خوب و تنگاتنگی با دانشگاههای استان دارد که برگزاری برنامهها و رویدادهای فرهنگی از جمله مناظرات دانشجویی در دانشگاههای خوارزمی، علوم پزشکی، علمی کاربردی، فرهنگیان، پیام نور و پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به صورت جداگانه و مستقل از آن جمله است.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سایر فعالیتهای جهاد دانشگاهی البرز طی سالهای اخیر گفت: جهاد دانشگاهی واحد البرز همواره تلاش کرده تا در برنامههای فرهنگی خلاق، پیشرو و جریان ساز باشد، یکی از رویکردهای جهاد دانشگاهی پرهیز از افراط و تفریط در برنامهها و استفاده از ظرفیتهای دانشجویی است که سعی کرده هم در برنامههای فرهنگی و هم در مراکز فرهنگی از جمله خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا و مرکز افکارسنجی (ایسپا) از دانشجویان بهره بگیرد.
وی ظرفیت سازی در گام دوم انقلاب در حوزه فرهنگی را یکی از برنامههای اصلی این حوزه عنوان کرد و افزود: برگزاری هزاران نشست، همایش، جشنواره، اردو و ... از فعالیتهای حوزه فرهنگی است که از جمله شاخصترین آنها می توان به جشنواره ملی نوآوریهای فرهنگی دانشجویان «از باران تا رویش»، سه دوره مسابقات ملی «آفتاب در آینه» و جشنواره ملی فن بیان طی سالهای فعالیت اشاره کرد.
فیروزی راه اندازی شعبه سازمان دانشجویان و راه اندازی دفتر خبرگزاری سیناپرس را از جمله برنامههای آتی حوزه فرهنگی واحد البرز برشمرد.
وی در ادامه تمرکز حوزه پژوهش واحد البرز را بر محوریت علوم انسانی ذکر کرد و افزود: در این حوزه سه گروه پژوهشی، یک مرکز خدمات تخصصی شکل گرفتهاند که با توجه به مسائل اجتماعی و شهری که مبتلابه استان البرز است این گروهها میتوانند در زمینه مطالعات مورد نیاز استان بالاخص در حیطه مسائل و آسیبهای اجتماعی خدمات و همکاری خوبی داشته باشند.
فیروزی اعتبارات پژوهشی استان را به نسبت حجم مسائل این استان اندک دانست و خاطرنشان کرد: انتظار است با توجه به این که استان البرز از یک سو به عنوان قطب علم و فناوری مطرح است و از سوی دیگر با حجم زیادی از مسائل اجتماعی نظیر مهاجرپذیری و آسیبهای متعدد اجتماعی مواجه است سیاست ویژهای در این خصوص شکل بگیرد و متناسب با نیازهای فعلی، اعتبارات درخوری تخصیص یابد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد البرز، برگزاری سه همایش نوروپسیکولوژی، اجرای پیمایش ملی خانواده، برگزاری سلسله نشستهای تخصصی علوم شناختی، اجرای طرح جامع آمارگیری مبدا – مقصد جادهای را از جمله فعالیتهای شاخص حوزه پژوهشی واحد البرز عنوان کرد.
فیروزی با اشاره به اینکه نگاه اصلی جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش، نیازمحور و اشتغالمحور است تا مخاطبان بتوانند با گذراندن دورهها مهارت لازم را برای ورود به بازار کار کسب کنند، اظهار کرد: در حوزه آموزش 9 گروه تخصصی داریم که هر کدام به نوبه خود در تلاشند بخشی از نیازهای جامعه را مورد توجه قرار دهند.
وی یکی دیگر از ویژگیهای بخش آموزش را برقراری ارتباط تنگاتنگ با حوزه پژوهشی، فرهنگی و سازمان اشتغال و تجاری سازی فناوری بیان کرد و ادامه داد: یکی از فعالیتهای ما در حوزه آموزش راه اندازی مرکز مهارتهای ملی در حوزه پزشکی است که در دست اجراست، همچنین همکاری در کانون ارزیابی شایستگی مدیران که با همکاری جهاد دانشگاهی کشور در استان اجرایی می شود و برگزاری آزمونهای مختلف استخدامی از جمله فعالیتهای واحد البرز در حوزه آموزش است.
وی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا باعث شد تا این واحد در حوزه آموزش دچار مشکلاتی شود، ادامه داد: با راه اندازی دو سامانه مجازی، بستر مناسبی برای برگزاری دورههای آموزشی به صورت آنلاین فراهم شد و تاکنون قریب به پنج هزار نفر از این دورهها بهره مند شده یا در حال استفادهاند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد البرز به فعالیت مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج نیز اشاره کرد و گفت: با رفع موانعی که این مرکز در گذشته با آن روبرو بود و انجام طرحهای عمرانی، ظرفیت خوبی در این مرکز فراهم شد؛ به گونهای که با افزایش سرانه فضای آموزشی از مهرماه سال جاری برای اولین بار برای 29 کد رشته با رویکرد رشتههای هنری به عنوان تنها مرکز هنری علمی کاربردی در استان البرز پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی با اشاره به چشمانداز واحد البرز با توجه به نیاز جامعه و در شروع دهه پنجم فعالیت جهاد دانشگاهی، خاطرنشان کرد: ما سعی داریم در واحد استان البرز به عرصههای جدید در حوزه صنایع، فنی و مهندسی و پزشکی ورود کنیم، با توجه به ظرفیتهای خوب استان البرز، راه اندازی مرکز خدمات درمانی در منزل، مرکز غربالگری سرطان پستان، فعالیت در بخش سلولهای بنیادی و راهاندازی مراکز تخصصی درمانی با موضوعات خاص مثل دیابت و زخم از جمله ظرفیتهای بالقوهای است که قابلیت اجرایی شدن در استان البرز را دارد و برای عملیاتی شدن این فعالیتها نیازمند همکاری و تعامل دستگاههای استانی هستیم.
این مسئول تصریح کرد: انتظار جهادگران این است که در سطح استان از ظرفیتهای جهاد دانشگاهی برای توسعه و پیشرفت استان استفاده شود؛ چراکه جهاد دانشگاهی واحد البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی که در استان البرز مستقر است ظرفیتهای بسیار خوبی دارند که در تعامل با دستگاهها و دانشگاهها میتوانند منشأ آثار و دستاوردهای مفید و مؤثری در استان باشند.
فیروزی در پایان گفت: جهاد دانشگاهی واحد البرز به منظور دستیابی به اهداف خود در حوزههای پزشکی و فناوری و ارائه خدمات علمی و فرهنگی و همچنین برای تجاری سازی ایدههای علمی و فناورانه خود به حمایت مدیران ارشد استانی و ملی نیازمند است.
نظر شما :