چهارمین دوره مسابقات دفاع سه دقیقه ای از پایان نامه در جهاد دانشگاهی البرز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان البرز، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاد دانشگاهی البرز در مراسم ابتدایی چهارمین دوره مسابقات دفاع سه دقیقهای از پایاننامه که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: مسابقات دفاع سه دقیقهای یک سبک جهانی است که ابتدا در دانشگاه کوئینزلند استرالیا راه اندازی و بعد فراگیر شد.
فیروزی افزود: مدلی که ما در کشور شاهد آن هستیم بر همان اساس اما با مقداری بومی سازی شکل گرفته است؛ نگاهی که به این مسابقات وجود دارد این است که دانشجویان بتوانند با صنعت و بازار ارتباط ایجاد و یک ایده را از مرحله آغازین به ظهور برسد و فرایند لازم روی آن انجام و عملیاتی شود.
این مسئول در خصوص اینکه چرا زمان سه دقیقه برای دفاع از پایان نامه در نظر گرفته شده است هم گفت: واقعیت این است که سرمایهگذاران معمولا زمان زیادی برای شنیدن ندارند بنابراین استفاده از کمترین کلمات برای ارائه یک پایان نامه میتواند بیشترین اثرگذاری را داشته باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به اهمیت تبدیل یک ایده به یک ثروت و محصول گفت: یکی از هدفهایی که باید در کشور دنبال آن باشیم بحث تجاری است یعنی یک ایده را به مرحلهای برسانیم که کار تجاری سازی روی آن صورت بگیرد، در بحث شرکتهای دانش بنیان که الان خیلی اهمیت پیدا کرده و دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم خیلی جدی پیگیر آن هستند، یکی از نگاههای جدی همین است که یک ایده راه به مرحله تجاری سازی برسانند.
وی با بیان اینکه ما در جهاد دانشگاهی تلاش کردیم این اتفاق را به انواع مختلف صورت دهیم خاطرنشان کرد: برخی مواقع شاهد پژوهشهایی هستیم که خاک میخورد، اگر نگاه جدی و کاربردی داشته باشیم قطعا میتوانیم بهتر عمل کنیم و استفاده بهتری از حوزه پژوهش ببریم.
فیروزی افزود: یکی از مدلهایی که به عنوان یک مدل موفق در این بخش میتوان مثال زد، مدل پژوهشگاه رویان است که یک اکوسیستم کامل را شکل داده و بخش های مختلف مورد نیاز جامعه از جمله در بحث تحقیقات، شرکتهای دانش بنیان و مجموعههایی که خدمات را به جامعه ارائه کنند را در کنار خود پیش بینی کرده است؛ بنابراین اگر می خواهیم در حوزه پژوهش نقش داشته باشیم باید چنین اکوسیستمهایی را در نظر بگیریم.
وی در ادامه اعلام کرد: در حوزه پایان نامهها کار خوبی دیگری که جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی پیگیر هستند بحث جشنواره پایان نامههای کاربردی و کارفرمایی تحت عنوان جشنواره امیرکبیر است که کلید آن زده شده و برای اولین بار قرار است اجرا شود.
این مسئول افزود: نگاه ما در این موضوع این است که اگر قرار است پایان نامهای انجام شود از ابتدا نیاز محور باشد چون یکی از مشکلات ما عدم توجه به نیاز جامعه است، اگر بتوانیم به سمتی برویم که نیاز را محور اصلی قرار دهیم کار بهتر پیش می رود.
فیروزی با بیان اینکه جشنواره پایان نامه های کاربردی و کارفرمایی در نیمه راه است گفت: این خیلی کمک می کند که دانشجویان به سمت کارهای کاربردی یا کارفرمایی بروند و امیدواریم در ادامه جریانی باشد برای سوق دادن پایان نامهها به سمتی که رد پای بیشتری در جامعه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، دفتر تسهیلگری کسب و کار با همکاری جهاد دانشگاهی در اتاق بازرگانی البرز مستقر شده تا خلأ میان دانشگاه و صنعت را پر کند.
در ادامه این برنامه، هفت پایان نامه ارائه شد و در نهایت داوران، پایاننامه «طراحی شبکه تأمین زنجیره لاستیک در ایران» نوشته «محمدرضا فضلی» برای رفع چالش التهاب در بازار در صورت قطع توزیع لاستیک در بازار، کاهش هزینه تولید و کاهش اثرات مخرب زیست محیطی به عنوان پایان نامه نخست، «طراحی، سنتز و بررسی خواص ضد سرطانی نانوذرات اگزالی پالادیوم زیست سازگار به کمک عصاره زردچوبه در مقابل سلولهای سرطان کولورکتالHCT116» برای مقابله با سرطان روده نوشته «نسیم گلستان نژاد» به عنوان پایان نامه دوم و «پیاده سازی الگوی مرجع مفهومی سی داک (CIDOC CRM)برای حوزه باستان شناسی ایران» نوشته «معصومه نیک نیا» برای طراحی الگویی به منظور ارائه اطلاعات کاربردی از اشیاء موجود در موزهها به بازدیدکنندگان به عنوان پایان نامه سوم انتخاب شد.
در سه دقیقه سرمایه گذار را جذب کنید
دکتر ابوالفضل میرزازاده استاد گروه صنایع دانشگاه خوارزمی و از داوران مسابقه در خصوص داوری ارائهها و روند این مسابقه گفت: به همه هفت نفر تبریک می گویم چون امروز هفت پایان نامه بسیار خوب داشتیم و انتخاب پایان نامه های برتر بسیار مشکل بود.
وی افزود: هدف اصلی این مسابقات این است که در مدت کوتاهی پروژه را به نحوی ارائه دهید که سرمایه گذار را جذب کند و وی بتواند به پیشنهاد شما برای سرمایهگذاری بر روی طرح فکر کند.
میرزازاده با بیان اینکه ارائه باید برای داوران و مخاطبان ملموس باشد تا ارتباط لازم برقرار شود، گفت: اکثر ارائه ها این نکته را رعایت کرده بودند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ارائه در سه دقیقه مشکلات خود را دارد، چون باید پژوهش که در مدت زیادی انجام شده را در زمان کم ارائه داد، در هر حال امیدواریم دوستانی که به مرحله بعدی راه پیدا کردند موفق باشند و به بقیه پایان نامهها هم توصیه میکنم شانس خود را برای سالهای بعد از دست ندهند چون موضوعاتی خوبی داشتند.
دفاع از پایان نامه در سه دقیقه نشان از توانمندی است
سعید قاسمی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز هم در پایان این مراسم گفت: برد و باخت در مسابقات این چنینی به معنای این نیست که افرادی که عنوان خاصی کسب نکرده اند انسانهای موفقی نباشند همین که این توانمندی در شما وجود داشت که روی صحنه حاضر و در سه دقیقه حاصل تلاش خود را ارائه دهید این نشان از توانمندی است.
نظر شما :