برگزاری اولین جلسه طرح سریر با نقد کتاب «کتابخانه نیمه‌شب»

۲۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۹ کد : ۷۷۷۱۷ معاونت فرهنگی
اولین جلسه از دومین دوره طرح ملی باشگاه‌های مطالعه دانشجویان ایران (سریر) با حلقه‌ی مطالعاتی روانشناسی در دانشگاه خوارزمی برگزار شد. در این جلسه که توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد؛ مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی به نقد کتاب «کتابخانه نیمه‌شب» نوشته «مت هیگ» پرداخت.
برگزاری اولین جلسه طرح سریر با نقد کتاب «کتابخانه نیمه‌شب»

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد البرز، دکتر ربابه نوری روز یکشنبه، ۲۰ آبان ماه در این جلسه که در سالن فرهنگ دانشگاه خوارزمی برگزار شد؛ گفت: گاهی افراد در زندگی خود با نوعی نشخوار فکری مواجه می‌شوند. افراد در این وضعیت به شدت ناسالم تمامی فرصت‌هایی که در زندگی برای تصمیم‌گیری متفاوت داشته‌اند را مرور می‌کنند و با خود می‌گویند اگر به جای تصمیمات گرفته شده تصمیمات دیگری گرفته بودند زندگی متفاوت می‌شد.

نوری خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی فرد با خود می‌گوید اگر به جای درس خواندن کار کرده بود؛ یا ازدواج نمی‌کرد؛ یا با فرد دیگری ازدواج کرده بود؛ یا مسیر دیگری را برای زندگی انتخاب کرده بود و... شرایط کنونی او متفاوت بود. این فکرها به حسرت و پشیمانی تبدیل می‌شود و زندگی فرد را خراب می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه کتاب «کتابخانه نیمه‌شب» با یک ایده خلاقانه، تمام راه‌های نرفته که می‌تواند منجر به نشخوار فکری شود را به ما نشان می‌دهد. اینجاست که مخاطب درک می‌کند در هر مسیری که می‌رفت باز هم با یک سری مشکلات و موانع مواجه می‌شد.

نوری خاطرنشان کرد: این کتاب به ما می‌گوید هیچ جایی را نمی‌توان یافت که ناراحتی و رنج نداشته باشد و مهم این است که آدم باید زندگی را زیست کند و با تصمیم‌گیری به زندگی ادامه دهد و اگر درست نبود جرأت کند و مسیر را تغییر دهد.

وی ادامه داد: در این کتاب به موضوع خودکشی پرداخته شده است. فکر خودکشی در هیجانات منفی، درماندگی و به خصوص ناامیدی به سراغ انسان‌ها می‌آید. در واقع فردی که خودکشی می‌کند نمی‌خواهد بمیرد بلکه می‌خواهد از درد و رنج خلاص شود. هیچ آدمی نیست که بخواهد بمیرد.

وی تصریح کرد: کتاب در این بخش می‌گوید اگر انسان‌ها در چنین شرایطی به خود فرصت دهند و از دیگران کمک بگیرند حتماً به زندگی باز خواهند گشت. آشفتگی و خشمی که فرد از خودش دارد موقتی است و برطرف خواهد شد.

نوری گفت: انسان‌ها از آنچه فکر می‌کنند توانمندتر هستند و آدم‌های زیادی بوده‌اند که در مقاطعی افکار خودکشی داشته‌اند ولی از این افکار بازگشته و پس از آن زندگی‌ را عمیق‌تر لمس کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این کتاب ارتباط عمیقی با بخش مهم روان‌ انسان‌ها دارد و تصویری که ما از خودکشی داریم را به خوبی نشان داده است. چون این مسأله تجربه زیسته نویسنده بوده و به همین دلیل خیلی خوب توانسته آن را توصیف کند.

نوری افزود: در این کتاب به امیدواری و روبرو شدن با مشکلات و جرأت زندگی کردن اشاره شده است. اینها شعار نیست چون نویسنده آن‌ها را تجربه کرده است.

این استاد روانشناسی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: همه آدم‌ها در زندگی خود دچار بحران می‌شوند. زندگی انسان‌ها پر از چالش است و این ضرورت جنگیدن با مشکلات را می‌طلبد. در روانشناسی مفهومی به نام سرسختی و شخصیت‌های سرسخت وجود دارد که در برابر مشکلات مقاوم هستند. در بررسی‌ها مشخص شده که این افراد دارای سه ویژگی هستند. ویژگی اول این است که باور دارند زندگیشان دست خودشان است. دوم اعتقادتی برخاسته از معنویت، مذهب، اخلاقیات و ... دارند و سوم اهل چالش هستند و وقتی مشکلی برای آنان رخ می‌دهد با آن می‌جنگند.

وی افزود: اگر انسان از این سه ویژگی فاصله بگیرد دچار نشخوار فکری و خطای ذهن خواهد شد.

انتهای پیام


نظر شما :